Restoration.

The restoration involved careful structural repairs, reconfiguration of the return room, to create a lobby , WC and study, replicating original details. All paints used in house are distemper, giving a soft watercolour effect. Carefully placed antiques, bare pine floorboards and old rugs – you would think that most of the contents had been there for years. David made it look like a home that has evolved over time. The flags on the lower hall were lifted up, numbered and carefully set aside and put back after insulation was laid. The ground floor walls were plastered using traditional lime plaster.

Georgian style panelling was installed and painted to match the wall colours. Handmade brick tiles were layed in the kitchen, the cupboard design was influenced by the 19th century window shutters. The house was extended to include a bathroom and garden room, linen press, storage, washing machine, sink and gas boiler are hidden behind tongue-and-groove doors.

Evening room

BEFORE:

DHI_ER007

AFTER:

DHI_ER005

Back hall

BEFORE:

DHI_HLL008

AFTER:

DHI_HLL001

Front hall

BEFORE:

DHI_HLL007

AFTER:

DHI_HLL002

Kitchen

BEFORE:

DHI_KIT002

AFTER:

DHI_KIT001

Lower hall

BEFORE:

DHI_LHL001

AFTER:

DHI_LHL003

Study

BEFORE:

DHI_STD002

AFTER:

DHI_STD003